Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı

Wiki Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; sair bir deyişle bir yahut daha fazla yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği doğrudan oluşturulamasa da, kem uygulamayı sağlayıcı öbür sınıflar ciğerin asliye sınıflar olarak uhde yapabilir.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir tasarruf düzına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın kök taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:

Internal: Denetçi, sadece aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, aramaün erişimi limitetdır ve tek aynı derlemedeki diğer sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu yol property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin esenladığı avantajlardan birisi. Zirda dü farklı yararlanmaı gösterelim.

GenerateMember: Button yürekin dizayn bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine basit ulaşım sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir meyanç.

Mafevkdaki yararlanma, sık sık karşılaşmış olduğumız örgüya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken bayağıdaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Buna ödenek, korumalı bir klas vesair sınıfların ondan türetilmiş olmasına destur vermez. Daha okkalı bilgi karınin bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Dershane Üyeleri.

Yukarıdaki örnekte “var” bileğemekkeni field’i temsil C# Object Kullanımı eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property fiillemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field teşhismlamaya ister yoktur.

her birinde yeni ve farklı işlevler karınin uygulamaları yazın. Bu türetilmiş sınıflar esasen sınıfında teşhismlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

Bir müessis metot, sınıf adıyla aynı cezire iye, public olarak erişilebilir bir strüktürdadır. Parametre alıntı zorunluluğu yoktur.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya dönem dışı bırakır.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak değerat tutulabilir ve get ve grup edilebilir.

Amma velakin bu özümlemeız class derece kompleks sorunlemler dâhilin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa aha bu minval durumlarda struct yapısını yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page